Detail akce: Nejnovější trendy v rostlinné kuchyni

Nejnovější trendy v rostlinné kuchyni

úterý 26.11.2024 od 16:00

Národní zemědělské muzeum, Praha

Prodejce: GoOut.net, pro nákup vstupenek budete přesměrováni na oficiální stránky prodejce.

Nejnovější trendy v rostlinné kuchyni

26.11.2024 od 16:00

Národní zemědělské muzeum, Kostelní 44, Praha Najít ubytování

Nabízené možnosti vstupného:
3000 Kč

Kurz vaření, kde budou účastníci seznámeni s nejnovějšími trendy v rostlinné vyšší gastronomii a Rostlinně je naučí s nimi v kuchyni pracovat. Kurz povede Adam Novotný z cateringové společnosti Hostina.bio pod záštitou projektu Rostlinně.

Rostlinně chce spojit profíky z oboru společně s jedinci, kteří už v kuchyni nějaké ty základy mají, ale rádi by své dovednosti v rostlinném vaření prohloubili. Na konci kurzu se mohou návštěvníci těšit na malé překvapení.

Náplň kurzu:

Full english rostlinně + nejlepší vajíčkovka z tofu

  • Full english breakfast v rostlinné podobě? Jistě. Účastníci se ponoří hlavně do míchaček z tofu a rostlinných klobásek, hodně si ale řekneme i o houbách a jejich nekonečném umami potenciálu.

Juicy marbles

  • Slovinská firma, která si dala za úkol přinést na trh ta nejrealističtější rostlinná masa. Kus steaku, žebírka nebo nově „jehněčí” kotlety. Účastníci se zaměří se na správnou přípravu, aby z Juicy Marbles vymáčkli maximum jejich šťavnatého potenciálu a připraví si vhodné přílohy.

Thajské kari s různými masovými alternativami

  • Jednoduchý pokrm, se kterým si ale lze vyhrát na tisíc a jeden způsobů. Podle sezóny, současných trendů, v barvách a druzích zeleniny nebo prostě v rámci zero waste politiky ve vašem suchém skladu. Jídlo, které si i doma lze připravit za dvacet minut, ale zároveň ho „vymazlit“ k dokonalosti a podávat jako totální rostlinný bestseller v jakémkoli bistru. Účastníci si vyhrají s dochucováním, texturami, posypkami a hlavně různými masovými alternativami. Jak bude kari chutnat s dvakrát zmraženým a marinovaným tofu nebo s nejnovějšími Heura “kuřecími” kousky?

Wrapy do konce života

  • Nejuniverzálnější sváča, která se vždycky vejde i do kabelky, lze ji donekonečna obměňovat a perfektně splňuje „nutritious–delicious“ požadavky. Fungovat bude ale i v podniku, když se jí dá dostatečná péče. Správně dochucená sojanéza, luštěninové dipy a pesta, pickles a podobné rychlokvašky a zobecnění si wrapového koncept tak, aby nikdy nedošly nové kombinace. Kolik bílkovin a umami lze narvat do jedné tortily?

Naplánovat trasu

Zařazeno v kategoriích:

Gastro